31 mars, 2011

Stockholms stad kartlägger guldkorn för aktiva i ny app

Fina promenadstråk längs båtklubbar, 90 km löparspår, vandringsleder, klättring eller yoga i det gröna – kanske inte det första du förknippar med Stockholm, men nu blir det lättare att hitta nya personliga favoriter bland huvudstadens stora utbud. Med hjälp av Stockholms stads första smartphone app, Upptäck Stockholm, kan du hitta till över 1 000 platser och aktiviteter. Syftet med den nya tjänsten är att inspirera fler att se mer av staden och tillbringa mer tid utomhus.

Vilken joggingtur i Stockholm har den bästa havsutsikten och hur många leder för mountainbike finns det?

En bra sak för att främja aktivitet och rörelse är inspiration och nya platser. Med största sannolikhet finns nya utmaningar och härliga upptäckter närmare än du tror. Stockholm erbjuder ett stort utbud för många olika intressen och det blir nu lättare att hitta motivation.

Applikationen Upptäck Stockholm är en upplevelseguide i mobilen som ska inspirera fler att utforska hela Stockholm, både invånare och turister. Med hjälp av appen kan du exempelvis få tips om var du kan hitta stadens 30 km upplysta löpspår, vilka parker som passar bäst för yoga och var du kan testa vindsurfing.

Med telefonens GPS kan appen visa vilka platser och aktiviteter som finns nära men också hjälpa till att hitta utifrån användarens position.

– Med appen Upptäck Stockholm vill vi göra det enklare att upptäcka nya platser som ofta ligger alldeles runt knuten, men som få är medvetna om. Förhoppningen är att fler ska upptäcka det breda utbud som Stockholm erbjuder, säger Jon Möller projektledare Stockholms stad.

Appen Upptäck Stockholm guidar bland annat till:
90 km löpspår varav 30 km upplysta
10 utegym
25 trevliga promenadstråk
60 bollplaner
8 platser för vattensport
191 olika lekplatser

Applikationen finns tillgänglig från och med 11 april för iPhone och Android och kan kostnadsfritt laddas ned från App Store och Android Market. Inom kort finns mer information och instruktioner för hur den används på www.stockholm.se/upptäckstockholm. Applikationen har tagits fram inom projektet Klimatneutrala stockholmare, finansierat av Naturvårdsverkets Klimatprogram (Klimp). Projektets syfte är att inspirera stockholmare till att göra fler klimatsmarta val i vardagen.