31 mars, 2011

Tiger Woods byter ner sig

Golfproffset Tiger Woods byter yacht och lägger därmed ut sin gamla båt “Privacy” till försäljning. Woods vill ha 25 miljoner US Dollar för sin 155 fot långa yacht byggd av Christensen. Han köpte den rejäla motorbåten för 20 miljoner US Dollar för några år sedan.

Det är engelska och amerikanska tidningar som rapporterar att Tiger Woods har lagt ut “Privacy” till försäljning. Orsaken är dock inte att han tänker ge upp båtlivet utan att han redan har köpt en ny och lite mindre yacht.

Enligt tidningen Palm Beach Post har Tiger Woods erbjudit sin förra fru, Elin Nordegren, båten som en del i den 100 miljoner US Dollar omfattande skilsmässan. Hon tackade nej, vilket man lätt kan förstå. Driftskostnaderna för båtar i den här klassen är ofta 10-15 procent årligen av ursprungspriset, vilket skulle betyda över 10 Mkr om året bara för driften.

Båten ligger i hamnen i North Palm Beach, Florida.

Woods har nyligen köpt en annan 62 fots yacht med namnet “Solitude” för 3,1 miljoner US Dollar (20 Mkr).