1 april, 2011

BMW Group DesignworksUSA i brasilianskt samarbete

I sommar sjösätts en ny Intermarine 55 Luxury Yacht. Den är ett resultat av ett samarbete mellan BMW Group DesignworksUSA och ledande brasilianska båtföretag. BMW-företaget är annars mest känt för sitt framgångsrika arbete med motor- och segelbåtar från tyska Bavaria Yachts.

BMW Group DesignworksUSA har för den här yachten samarbetat med Intermarine, Brasiliens ledande varv för lyxiga yachter. Resultatet är denna fräcka, kraftfulla och eleganta Intermarine 55. Båten, som sjösätts I juli, markerar också en ny era för Intermarine och är det allra senaste från DesignworksUSA:s växande kundstock i Brasilien.

Idag är Brasilien världens åttonde största industrination och hela landet andas optimism. DesignworksUSA:s brasilianska kunder omfattar även Embraer i Sao Jose do Campos, som är världens tredje största producent av flygplan. Dessutom jobbar de med Schioppa, ledande inom medicinsk utrustning, och Pado, en leverantör av massing och aluminium. Även de två sistnämnda är baserade i Sao Paulo.

På den marina sidan är BMW Group DesignworksUSA främst kända för sitt samarbete med tyska Bavaria Yachts. Företaget jobbar dock nära även HF Interiors, som är med och tar fram ultraexklusiva megayachter.
Intermarine 55 mäter 57 fot totalt i längd och är en väldigt lyxig båt, bade vad gäller volym och inredning. Layouten omfattar en salong, pentry, tre kabiner och två badrum. Den uppges vara perfekt för sex passagerare och en besättningsman, med andra ord ett annat Båtliv än vad vi är vana vid I Skandinavien.

Intermarine 55 finns med två olika motoralternativ: antingen 670 hk motorer för mer långfärdsinriktat båtliv eller 800 hk i en mer effektinriktad version. Cruisingmodellen har en räckvidd på upp till 350 Nm och en toppfart på 31 knop medan den andra modellen har en räckvidd på upp till 300 Nm med en toppfart på 35 knop.
Priset är cirka 14 Mkr plus moms och leverans.

Info: www.designworksusa.com