12 april, 2011

Dahl Naval mot rekord över Atlanten

Svenska Dahl Naval AB, som bygger RIB-båtar i hög kvalitet, visade upp sin 18-fotare på båtmässan Allt för sjön i Stockholm (bilden). Företaget blev känt för en större publik när en av deras båtar skulle sätta rekord på sträckan Ystad–Haparanda. Dahl Naval siktar också på en rekordresa över Atlanten, detta med en betydligt större båt på närmare 15 m totallängd.

Förutom rekordkörningen i Sverige har Dahl Naval deltagit i offshoretävlingen Round Britain Powerboat Race. Den kommande utmaningen över Atlanten körs i en riktig jätte på 49 fot (knappt 15 m).

På båtmässan i Göteborg visade Dahl Naval för första gången visade två båtar sida vid sida och Dahl Naval fanns även med på Allt för sjön. Båtmärket är lite av en doldis för allmänheten, men för dem som gillar RIB och för dem som kör RIB professionellt i synnerhet är det ett välbekant varumärke.

Dahl 18 är den minsta modellen i serien, godkänd för sex personer. Som alla andra båtar från denna tillverkare ä’r det en kvalitetsbåt med stora delar tillverkade i ett stycke.

Tuberna är i hypalon, ett material som både är starkt och dessutom tåligt mot solens UV-strålar, en strålning som kan käka upp vilken gummibåt som helst över tid.

Info: www.dahlnaval.se