18 april, 2011

Första bilderna på tester av nya Ruptech 32

Ruptech 32 – en av de intressantaste svenska båtnyheterna på länge – har nu sjösatts och här är den allra första körbilden av båten. Det är varvet i Åkersberga som har sjösatt båten och gjort de första provkörningarna. På hemsidan finns nu även 26 nya bilder på båten. Världspremiären var på Allt för sjön i Stockholm.

Ruptech 32 är en speciell båt som vänder sig till en speciell kundkrets. För dem som vill ha en snabb skärgårdspendlare eller transportbåt och har en rejäl plånbok är den absolut ett bra alternativ.

Båten är utvecklad och byggd för att användas i alla väder – året runt. Den har en avancerad, luftsmord stegbotten som ska ge hög prestanda i kombination med relativt låg bränsleförbrukning och mycket goda sjöegenskaper.

Den båt som visades på Allt för sjön hade både en yttre och en inre styrplats samt en smart integrerad fender. Det som fick blickarna att dras extra mycket till båten var dock att den hade inbyggt Wifi med Internetuppkoppling. Hela båten kunder styras via en iPad – det gällde alla funktioner och övervakning av alla system.

Ruptech 32 är utvecklad med luftsmord stegbotten av Mannerfelt Design Teams design. Skrovet har sina rötter i offshore racing och den avancerade designen och konstruktionen kombinerat med modern

I huvudkabinen finns den inre styrplatsen med fjädrande stolar i en ergonomiskt optimal förarmiljö. Ruptech 32 finns med flera olika layoutlösningar; bäddbara soffor och bord eller fjädrande stolar för alla passagerare, pentrymodul och kylskåp, två garderober varav den ena kan utrustas som toalett. I den främre kabinen finns två kojplatser i full längd.

Info: www.ruptechmarine.com