26 april, 2011

Nytt samarbete om 75 m yacht – byggs i Thailand

Efter ett lyckat samarbte under 2010 med att bygga en 60 m motoryacht går nu Design Unlimited och Ruea Yachts vidare och projekterar ännu en riktigt stor lyxyacht. Tillsammans med marindesignerna på BMT Nigel Gee gör de en lyxyacht på hela 75 m. Båten är optimerad för oceanfart och blir väldigt rymlig med vackert utdragna, svepande linjer.

Båten kommer att användas mycket i Sydostasien, där liknande yachter cruisar dygnet runt i tropiska förhållanden. Då är den yttre designen en viktig del för båtens sammanlagda funktion. Det är också viktigt att ta hänsyn till att besättning och passagerare måste få skydd för solens skarpa ljus.

En annan detalj som är väldigt viktig för ägare av sådana här yachter är att de har riktigt bra helikopterplattor. Ett problem som vi skandinaver knappast funderar över.

Lösningen på den här yachten är en riktig hangar i aktern, där helikoptern både kan landa och förvaras. Det gör att ägaren och hans gäster snabbt kan komma ombord och ta sig iland igen när de har fått nog av alla lyx ombord eller längtar efter att få komma ut på havet.

Hytterna är fördelade över tre däck med ägarkabinen med komplett utrustning och balkong finns på huvuddäck tillsammans med en del gästkabiner. På undre däck finns fler gästkabiner, pentryavdelning och besättningens utrymmen.

Självklart är yachten utrustad med pool, jacuzzi, bastu, gym och allt annat nödvändigt.

Den 75 m långa yachten ska byggas av Ruea Yachts vid deras anläggning i Thailand.

Tekniska specifikationer
Längd ö a: 75.0m (246.1 ft)
Längd vattenlinjen: 66.3m (217.5 ft)
Bredd: 12.6m (41.3 ft)
Djupgående: 3.6m (11.8 ft)
Deplacement: 1,830 GRT
Marschfart
85% 17.1 knop
100% 17.7 knop
Räckvidd: 6 165 Nm vid 12.0 knop
3 584 Nm vid 16.0 knop
3 082 Nm vid 17.0 knop

Info: www.designunlimited.net