6 maj, 2011

Praktiskt plåster att ha med i båten

Skrubbsår, blåsor eller skavsår är lätt hänt. För båtägare som njuter av en härlig dag till havs kan det vara förödande. Man vill snabbt vara igång igen och undvika infektioner. Ett smidigt plåster som binder och tar bort bakterier, läker såret och dessutom tål vatten kan rädda situationen.

Plåster med Sorbactmetoden är unika i sitt slag. De tar bort skadliga bakterier i såret utan att ge upphov till resistens. Plåstren är skonsamma men effektiva. Såret bildar ingen skorpa utan läker under plåstret.

Effektiv och snabb metod
Sorbact sårbehandling är en innovativ svensk produkt med tillverkning i Askersund. De bakteriebindande plåstren består av en sårdyna täckt med en grön bakteriebindande väv samt ett tunt, smidigt och genomskinligt filmförband.

Sorbactmetoden är effektiv och väldokumenterad och bygger på en naturlig process där bakterier binds till den gröna ytan. Det finns ingen risk för resistensutveckling då processen inte avdödar utan bara binder och inaktiverar mikroorganismer. Sorbact har ingen negativ miljöpåverkan.

Säljs på Cura Apoteket, Apoteket Hjärtat och Apoteket AB och finns i två storlekar.
Sorbact bakteriebindande plåster 5×7,2 cm 5st. Cirkapris 31,00 kr.
Sorbact bakteriebindande plåster 8×10 cm 5st. Cirkapris 87,50 kr endast Apoteket hjärtat