20 maj, 2011

Yachtdesigners i topp med nya projekt

MCM yachts har vunnit flera priser vid årets World Superyacht Awards i London för både nya motoryachter och nya segelyachter i yppersta klass. MCM står bakom sex av de finalister som ställdes ut vid World Superyacht Awards i London 7 maj. I år var konkurrensen tuffare än någonsin.

Vinnare i motorbåtsklassen blev Calliope. Det är en 42,3 m Langan designad halvplanande motor yacht, som utsågs till “Best Motor Yacht” i sin klass.

Calliope är designad av Langan Design Associates med en interiör av Rhoades Young. Båten är byggd av Holland Jachtbouw.

Bland segelyachterna gick ett pris till Kokomo, som utsågs till etta i klassen Best Sailing Yacht 45m+. Det är en imponerande båt på 58,4 m, designad av Dubois. Denna slup fick utmärkelsen “Judges’ Special Award”.

Kokomo har en 130 lyftbar köl med ett varierbart djupgående på 4,9-8,1 m. Den imponerande segelytan bärs upp av en 80 m hög mast i kolfiber. Båten är byggd av Alloy Yachts, som har lagt många tusen timmar på konstruktion och byggnation. För inredningen står designfirman Redman Whiteley Dixon.

Ytterligare tre framstående båtar från MCM yachts som gick til lfinal var:

Lady B, en 44,7 m yacht designad av Dubois med Rhoades Young interiör.

Marie på 54,6 m, designad av Hoek, Vitters, Easton.

Lionheart på 43,7 m designad av Hoek, Claasen Jachtbouw.

Nilaya på 34,1 m designad av Nauta, Reichel/Pugh/Baltic.

Info: www.mcmnewport.com