27 maj, 2011

Stockholms Hamnar öppnar nytt Cruise Center vid Stadsgården

Stockholms Hamnar öppnar ett nytt Cruise Center vid Stadsgården i Stora Tullhuset onsdagen 1 juni. Stockholms Hamnars styrelseordförande Helena Bonnier klipper bandet och delar ut Stockholms Hamnars välkomstplakett till rederiet Happy Cruises som är första rederiet som besöker det nya kryssningscentret i Stora Tullhuset.

Stockholm Cruise Center Stadsgården är en terminal där kryssningspassagerarna kan vänta på sightseeingtransporter eller ombordstigning. Dessutom används lokalerna för bagagehantering i samband med anlöpen.

Kryssningsfartyget Gemini från rederiet Happy Cruises kommer att ligga vid kajplats 160, precis utanför kryssningscentret. Hon besöker Stockholm för första gången och har totalt tio anlöp i Stockholm under säsongen.

Stockholms Hamnar är Östersjöns största mötesplats, med hamnar i Kapellskär, Stockholm och Nynäshamn. En godshamn planeras i Nynäshamn på Norvikudden. Koncernen har cirka 150 anställda och omsatte 633 mkr under 2010. Verksamheten omfattar service till sjöfarten samt uthyrning av kajplatser, mark och lokaler.

Info: www.stockholmshamnar.se