31 maj, 2011

Räknar med rekord för Ven Runt

I fjol slog populära kappseglingen Ven Runt från Råå rekord med 115 anmälda båtar. I år när klubben Råå Helsingborg Segelsällskap firar 100 av båtliv räknar man med ett ännu större startfält. Den 12-14 augusti blir det åter stor Seglarfest på Råå. RHSS som i år fyller 100 år hoppas i år på upp mot 130 startade båtar i populära kappseglingen ven runt. Kappseglingen går av stapeln lördagen den 13 augusti och är ett av arrangemangen under ”Seglarfesten på Råå” som även omfattar jollekappseglingen Rååregattan, Råå Båtmässa, Stora kräftkalaset, uppvisningar, utställningar etc.

– Vi har velat skapa ett arrangemang som lockar alla sorters människor som älskar hav och båtar säger Stefan Nilsson, vice ordförande i RHSS.

– Med Ven Runt lockar vi både rutinerade kölbåtskappseglare och familjer som bara vill glida med. Råå Regattan lockar jolleseglare och juniorer. På Båtmässan kan alla som är intresserade av ny båt eller till-behör hitta något. Med de fantastiska engagemang som de nästan 20 klubbarna på Råå med anknytning till havet visar kommer helgen att bli underbar för oss båtmänniskor!

Kappseglingen Ven runt Sydsveriges största kappsegling
Årets upplaga av kappseglingen Ven Runt från Råå går i år av stapeln lördagen den 13 augusti. Arrange-manget omfattar dels kappsegling på ca 25 Nm enligt handikappsystemet SRS/SweLYS och dels en famil-jeklass där det gäller att ta sig runt ven. Ven runt ingår i Liros Öresund Cup.

Båtmässan på Råå
Båtmässan på Råå har både båtar i sjön och på land. Det kommer också att finnas massor av tillbehör och andra aktiviteter intressanta för seglare och andra.

Det stora kräftkalaset
Lördagen den 14 augusti är det Kräftfest i hamnen. Kräftor och levande musik för alla sorters seglare. I år har kommer det att finnas plats för minst 800 gäster under tak.

Aktiviteter för alla
Under helgen kommer det att vara fullt av aktiviteter i och kring hamnen även för Er som inte har båt. Råå Museum för Fiske och Sjöfart har öppet sina utställningar, på vår marina loppmarknad kan du göra fynd eller hyra bord. Sjöräddningen kommer att visa upp sig. Blir man hungrig finns flera restauranger och en helt egen skånsk matmarknad.

Bakgrundsinformation
 Råå Helsingborg har sitt ursprung i Helsingborgs Segelsällskap som bildades redan 1911. Vi firar därför 100 år av båtliv i år 2011
 Råå Helsingborg Segelsällskap har ca 700 medlemmar med både segelbåtar och motorbåtar.
 2012 kommer JSM i segling att gå på Råå arrangerade av Råå Jolleklubb, Råå Helsingborg Segel-sällskap, Helsingborg Yacht Club och Domstens båtsällskap.
 Ven runt från Råå har arrangerats sedan början av 60-talet.
 Årets prisbord är värt över 100 000 kronor
 Råå har ca 1200 båtplatser och är en av Öresunds största småbåtshamnar

Intressanta Länkar:
www.brunstorpevent.se
www.venrunt.com
www.rhss.m.se
www.rjk.net
www.raabatarna.se
www.raamuseum.se
www.heslingborg.se