1 juni, 2011

Premiär för ny superbåt från Ocke Mannerfelt

Den svenske båtdesignern Ocke Mannerfelt har ritat en riktigt häftig racerbåt åt en kund bosatt i USA. Båten får sin premiär vid tävlingar på Malta under nästa helg, 10 – 12 juni. Den nya båttypen heter SilverHook och ska köra 2011 Ocean Grand Prix UIM Endurance World Championships.

– Det här är absolut den mesta avancerade båten vi någonsin har ritat, säger Ocke Mannerfelt.

– Jag åker till första racet på Malta 10 – 12 juni för att se hur båten klarar sig i konkurrensen.

Den nya 77 LUCAS OIL Peters & May race båten har designats speciellt för att tävla i 2011 Ocean Grand Prix UIM Endurance World Championships. Färgsättningen på båten känns igen från tidigare båtar från Lucas Oil, men det här är en helt ny satsning på en ny båtmodell med namnet The SilverHook.

– Vi hoppas på den tuffa sjö som Malta är känt för. Vår SilverHook designades och byggdes för det ändamålet, säger Michael Silfverberg, förare i 77 Lucas Oil SOC.

– Vi tycker att det bästa sättet för SilverHook att presentera sig själv är genom att tävla mot världens allra bästa, säger Silfverberg.

Båten har tagits fram efter ett beslut i september förra året att skapa en båt 100 procent byggd för racing. Ägarna till raceteamet valde tidigt ut svenska Mannerfelt Design Team, med bas i Täby, för att designa båten.

Som byggare av denna snabba båt utsågs Mystic Powerboats, välkända för andra snabba byggen som till exempel Miss GEICO.

Båten är försedd med det allra häftigaste även i motorväg, dubbla Sterling Class 1 motorer med BPM ytskärande drev.

Båten har blivit verklighet efter ett halvårs intensivt samarbete mellan Hook, Silfverberg, Mannerfelt och Cosker.

Den kolfiberbyggda 77 LUCAS OIL Scandinavian Offshore Challenge har riggats av italienarna Franco Galluzzo och Fabio Araneo och elektronikexperten Tret Robertson under ledning av John Cosker. För motorerna ansvarar Mike D’Anniballe, VD och grundare av Sterling Performance. Simon Powell, vinnare av förra årets 50-årsjubilerande Cowes-Torquay-Cowes uthållighetstävling, har också lagt sin hand vid bygget.

Kolla in sjösättningsfilmerna på YouTube Video: SilverHook’s launch on Lake Monroe near De Land, Florida. Click to watch: YouTube Video

Info: www.nigelhook.com