13 juni, 2011

Jubel över Tre Kronor i Ryssland

Hur ofta ser vi 1,5 miljoner ryssar jubla över något svenskt? Strax efter midnatt den 19 juni är det dags igen! Den 9 juni kl. 16.00 lämnade Briggen Tre Kronor av Stockholm Kastellholmen på sin färd mot S:t Petersburg för att delta i stadens årliga kultur- och ungdomsfestival White Nights, som avslutas med Scarlet Sails.

Natten till 19 juni seglar Tre Kronor af Stockholm in på Neva med hissade blodröda segel ackompanjerad av fyrverkeri i världsklass och till musik från symfoniorkester och flera av rysslands främsta artister. Ett sällsynt skådespel som följs av TV-tittare över hela Ryssland och närmare 1,5 miljoner jublande åskådare på plats.

Avfärden sker från Kolskjulet Örlogsvägen 11 på Kastellholmen.

Briggen Tre Kronor AB verkar som en ambassadör för Östersjöregionen, med fokus på hållbarhetsfrågor. Vi arbetar med att främja Östersjöns miljö och utveckla unga människors samverkan och ledarskap. Verksamheten har utvecklats till en uppskattad kommunikationsplattform för näringsliv, politiker och organisationer. Almedalen, Volvo Ocean Race i Stockholm, The Tall Ships´ Races i Östersjön, ministermötet om EU:s Östersjöstrategi, Scarlet Sails i S:t Petersburg samt ett antal anlöp i hamnar längs den svenska ostkusten och i länderna runt Östersjön är några exempel på framgångsrika möten och evenemang.

Fartyget Tre Kronor af Stockholm sjösattes 2005 och genomförde sin jungfrusegling 2008, och har av internationell expertis bedömts vara ett av de mest välbyggda träfartygen i världen. Kronprinsessan Victoria är fartygets gudmor.

Info: www.briggentrekronor.se