14 juni, 2011

Agapi sätter rekord med Yamahas V8

I maj i år firade Agapi och Hammarby Marinservice sina tionde respektive femtonde installationer av Yamaha V8-motorer (F350). Det gör Agapi och Hammarby Marinservice till Skandinaviens största kund respektive återförsäljare av Yamahas V8. – Vi har idag endast nöjda kunder och har inte haft ett enda driftproblem, vilket är fantastiskt, säger Peder Asplund, VD på Agapi Life.

Han påpekar vidare att motorns främsta styrka är kombinationen av ett extremt vridmoment och en ovanligt låg ljudnivå, vilket ger en bränslesnål och tyst båtfärd.

– Det är enormt viktigt för både våra kunder och vår charterflotta att miljön påverkas så lite som möjligt och med Yamahas V8 kan vi uppnå våra mål. Våra kunder uppskattar verkligen den lägre ljudnivån och bränsleekonomin. Genom att använda endast en, men fullt tillräcklig, Yamaha-motor bibehåller Agapi 900 (9 m lång) en så pass låg vikt att hela ekipaget enkelt kan trailas bakom en större personbil.

Yamaha Skandinaviens representant, Anders Pettersson, är mycket nöjd med samarbetet med Agapi och Hammarby Marinservice.

– Tack vare deras erfarenhet av denna motor har vi fått en fantastisk referens i Skandinavien. Just det faktum att de prioriterar driftsäkerhet, vridmoment, den relativt sett låga bränsleförbrukningen samt den mycket låga ljudvolymen gläder oss då det verkligen belyser denna motors styrkor, säger Anders Pettersson.

Hammarby Marinservice har med sin femtonde installation en gedigen erfarenhet av Yamahas motorer och ser Yamaha som en ikon i utombordsvärlden.

– Motorn utklassar alla andra utombordsmotorer avseende vridmoment och dimension, säger Andreas Ödqvist, VD på Hammarby Marinservice.

– Genom vårt nära samarbete med Agapi har vi lärt känna motorn väl och vi är imponerade av dess pålitlighet.

Agapi 900 Walk Around är världens första RIB som kombinerar RIB:ens fina sjöegenskaper med en familjeorienterad kabinlösning med 4–6 sovplatser och en Day Cruiserkapacitet att ta upp till tolv personer. Allt med en båt som enkelt trailas efter en fyrhjulsdriven familjebil (totalvikt från cirka 2 100 kg).

Info:
www.yamaha-motor.se

www.agapimarine.se

www.hammarbymarinservice.se