21 juni, 2011

Avgång för Volvo Penta Baltic trip

Volvo Penta tar i sommar en av sina testbåtar på en månadslång turné i fem länder i Östersjön. Syftet är att visa fördelarna med det sinnrika drivsystemet IPS med framåtriktade propellrar. Resan kan följas på nätet via Baltic trip-bloggen.

Båten på turnén är en PTA80, en båttyp som i vanliga fall används av Volvo Pentas Marina Test Center utanför Göteborg. PTA80 är 22 meter lång och drivs av dubbla IPS1050 på 800 hk vardera. Deplacementet
är på 33 ton och toppfarten cirka 30 knop.

Turnén i Östersjön att vara väl dokumenterad på Internet. Förutom loggbok och foton kommer besökaren även att kunna följa detaljer kring båten; tillryggalagd sträcka, bränsleförbrukning, medelhastighet på Baltic trip bloggen.

Rutt:
20/6 Simrishamn – 22/6 Stockholm – 28/6 St Petersburg – 7/7 Helsingfors – 11/7 Gdansk – 14/7 Kiel – 15/7 Göteborg

Följ bloggen på: http://baltictrip.wordpress.com/