27 juni, 2011

Mix Megapol sänder direkt från Stena Match Cup Sweden

Den 4 juli startar Stena Match Cup Sweden 2011. Under en vecka sjuder Marstrand av segling och publikfest i världsklass. Evenemangets mediepartners, Göteborgs-Posten, Mix Megapol och Veckans Affärer, är extra mycket på hugget i år och tillför evenemanget stort värde genom sina egna aktiviteter. Aldrig tidigare har samarbetet givit så bra synergieffekter som det gör i år.

– Sättet som sponsorerna använder evenemanget för egna aktiviteter i år är glimrande. Det är den här typen av samarbeten vi strävar efter, säger Jan Torstenson, VD på Brandspot.

Stena Match Cup Sweden’s officiella mediepartners är Göteborgs-Posten, SBS Radio/Mix Megapol och Veckans Affärer. Thomas Crusner på Göteborgs Posten har varit med sedan långt innan Brandspot tog över arrangemanget 2007, och reflekterar över utvecklingen i samarbetet.

– Västkusten, hav, segling, Marstrand som trevlig mötesplats – klart att vi gärna vill vara med. Och vi har faktiskt varit med under hela matchracingresan. Stena Match Cup är idag vårt äldsta sponsringsprojekt – tillsammans med Symfonikerna och Nordens Ark., berättar Thomas Crusner, sponsringsansvarig på GP.

– Det är viktigt för oss att vara med och påverka. I dagens sponsringsjuridiska värld är det nödvändigt att verkligen göra saker – och inte bli en passiv bjussare på annonser. Och det skall erkännas att det krävs ett engagemang för att hämta hem effekterna av sina insatser, säger Thomas Crusner.

Vilken typ av aktiviteter gör ni kring Stena Match Cup Sweden?

– Vi har under snart två år skruvat ordentligt på vår sponsring. Numera går det en samhällsnyttig röd tråd genom allt vi gör. I Marstrand syns vi som övriga huvudsponsorer, men viktigast är att på olika sätt backa upp AccessAbility Center’s Junior Lounge som är ny för i år, en ungdomsarena alldeles till vänster om Strandverket. Den arenan skall och måste bli anpassad och tillgänglig för ALLA, säger Thomas Crusner.

GP var även delaktig i att ta fram Sveriges första Eventapp för iPhone ifjol, i ett samarbete med Sigma.

SBS Radio och Mix Megapol är en välkommen återvändare till Match Cupen. I år väljer de att komma ut till Marstrand och rapportera direkt från händelsens centrum under hela veckan.

– Våra lyssnare gillar Stena Match Cup Sweden och mer aktuellt innehåll än så är det svårt att leverera i radio här på västkusten under vecka 27. Radio är bra på det sättet att vi kan leverera känslan på Marstrand för de som inte kan vara där, och förse de som är sugna med den senaste informationen – både sportsligt och de publika aktiviteterna i folkfesten, säger Janne Hartlin, marknadschef Göteborg på SBS Radio.

Även Veckans Affärer kommer att finnas på plats i år för att träffa läsare – både nya och gamla. Veckans Affärer har samarbetat med Match Cupen sedan 2008.

Stena Match Cup Sweden’s annonskampanj med det nya manéret har fått större utrymme än någonsin i GP i år och det har rullat med helsidor, halvsidor och pluggannonser sedan i mitten av mars.

Radiokampanjen i SBS Radio gick igång på nationell nivå den 17 juni och kulminerar veckan innan och under själva evenemangsveckan.

Följ seglingarna på:
www.matchcupsweden.com

Facebook – Match Cup Sweden

Twitter – MatchCupSweden

Foto: Dan Ljungsvik.