5 juli, 2011

Siemens sponsrar tjejbåt i ÅF Offshore Ocean Race

Av 300 båtar i årets ÅF Offshore Ocean Race har endast en handfull båtar en helt och hållet kvinnlig besättning. Siemens sponsrar tjejbåten Marlotte VIII / Elan 340 som har två besättningskvinnor från Siemens. Pernilla Dahlin och Eva Woodhouse är två produktchefer från Siemens som deltar i seglartävlingen ÅF Offshore Ocean Race i en av tävlingens få anmälda tjejbåtar.

”Siemens valde att sponsra vår båt som ett led i satsningen på kvinnligt ledarskap. Både jag och Eva Woodhouse är med i Siemens kvinnliga chefsnätverk Global Leadership of Women (GLOW) som är ett nätverk initierat av Siemens företagsledning för att stärka och öka antalet kvinnliga chefer i företaget”, berättar Pernilla Dahlin.

Forskning visar att en jämnare fördelning av andelen män och kvinnor gör företag mer konkurrenskraftiga. På mansdominerade Siemens tar ledningen frågan på största allvar och har initierat flera åtgärder som ska locka kvinnor till företaget och stötta dem till chefspositioner, bland annat genom det kvinnliga chefsnätverket.

”Det känns väldigt uppmuntrande att Siemens vill sponsra oss i den spännande utmaningen som den här tävlingen innebär. Det är första gången Pernilla Dahlin och jag deltar i en seglartävling och det är extra roligt att besättningen är 100 procent kvinnlig. Förhoppningsvis kan vi inspirera till fler tjejbåtar i framtiden och fler kvinnor på Siemens”, säger Eva Woodhouse.

Läs mer om tävlingen på http://race.ksss.se/

NatBet: SWE
Segelnr: 76
Båtnamn / typ: Marlotte VIII / Elan 340
Rorsman: Charlotte Ståhl
Klass: SRS (f.d. LYS)
Klubb: SXK, Svenska KryssarKlubben