5 juli, 2011

Världsstjärnor till final på Marstrand

USA och Frankrike gör upp om guldet. Det blir amerikanska Anna Tunnicliffe och fransyskan Claire Leroy som möts i damfinalen i Stena Match Cup Sweden 2011. De svenska seglarna slogs ut under dagen men en rafflande kamp väntar mellan de båda finalisterna.

Anna Tunnicliffe, som bland annat har ett guld från OS i Peking på meritlistan, är den seglare som övertygat mest i årets seglingar på Marstrand. Hon vann sin semifinal mot brittiskan Lucy Macgregor med tre raka segrar i en match i bäst av fem. Claire Leroy har visat tidigare att hon trivs i Marstrand med segern i Match Cup Sweden från 2008 i bagaget. Idag slog hon ut förra årets mästarinna Ekaterina Skudina i semifinal, även om det krävdes fem matcher för att skilja de två åt. Den sista matchen såg länge ut att gå ryskans väg och hon hade en liten ledning vid sista rundningen. Den franska besättningen lyckades med ett flertal skickliga manövrar i kampen som följde ner mot mål och säkrade sin finalplats.

Hemmahoppet Anna Kjellberg och hennes besättning var inför dagens seglingar piskade att vinna samtliga matcher och var nära att nå ända fram till semifinal. Hon var på väg att plocka sin sjätte raka seger i sin match mot holländskan Mandy Mulder men tappade det lilla övertag hon skaffat i starten. Kjellberg var ändå nöjd med sin insats efter att det stod klart att hon blivit utslagen.

– Vi känner att vi gjort vår bästa regatta hittills i OS-båten Elliot 6m men det känns lite bittert att stå och kolla på semifinalerna från läktaren. Vi har lärt oss att vi har en liten bit kvar till den absoluta världstoppen men vi vet precis vad vi har att jobba med och det känns skönt.

Imorgon onsdag väntar herrarnas första tävlingsseglingar på förmiddagen följt av finalseglingar och match om tredjepris i damklassen. Björn Hansen, Johnie Berntsson och Mattias Rahm är de svenska favoriterna.

Följ seglingarna på:
www.matchcupsweden.com
Facebook – Match Cup Sweden
Twitter – MatchCupSweden.

Foto: Dan Ljungsvik.