6 juli, 2011

Positiv trend för svenska seglare

Trenden är uppåt för svenskarna Johnie Berntsson och Björn Hansen första dagen för herrarnas matchracingtävlingar i Stena Match Cup Sweden. Båda vann sina inledande matcher.

Johnie Berntsson har vind i seglen och vann två matcher på raken när han besegrade dansken Rasmus Viltoft och världsfemman Torvar Mirsky första dagen för herrarna i Stena Match Cups Sweden i Marstrand.

– Det känns skönt att öppna med två vinster men resten av fältet är otroligt starkt och tävlingen är fortfarande helt öppen.

Berntsson bryter därmed sin trend från de inledande deltävlingarna i World Match Racing Tour att inleda med tre förluster.

Även Björn Hansen har startat VM-deltävlingen övertygande. Han besegrade den unga australiensiske skepparen Keith Swinton och var mycket nöjd med sin in ledning av regattan.

– Det känns speciellt kul att vara här i Marstrand nu för det känns som om vi i teamet är lite mer på hugget detta år.

I Marstrand tog Björn Hansen sin första seger på Touren 2007, men sedan dröjde det till Koreas deltävling i början av juni i år innan Björn Hansens Mekonomen Team vann igen. Så nu är trenden lovande även för Björn.

Mattias Rahm förlorade sina två inledande matcher mot portugisen Alvaro Marinho och Rasmus Viltoft.