14 juli, 2011

Öppet Varv hos Hallberg-Rassy 26-28 augusti – större än någonsin

Traditionsenligt bjuder Hallberg-Rassy även in övriga båttillverkare att visa sina båtar under helgen. För att möta den stora efterfrågan att visa båtar på Öppet Varv hos Hallberg-Rassy, blir det tack vara nya bryggor, även 2011 ett rekordår med så mycket som 131 båtar upp till 64 fot, varav 22 nyheter.

Det är båtar från många olika tillverkare i många olika länder. De flesta båtar är segelbåtar, men det finns även en hel del motorbåtar. Dessutom finns 86 olika leverantörer av motorer, rigg, segel, navigationsutrustning och övriga närliggande tillbehör på land. Det går inte att hitta ett så brett utbud av segelbåtar i storleksklassen 31–64 fot på någon annan flytande båtmässa i hela Norden.

Alla Hallberg-Rassybåtar i vattnet, inklusive nya flaggskeppet Hallberg-Rassy 64
Fredag, lördag och söndag, alla dagar mellan kl 10.00 och 18.00, visas Hallberg-Rassy 310, 342, 372, 37, 40, 43 Mk II, 48, 54, 62 och nya flaggskeppet Hallberg-Rassy 64 i hardtopversion i vattnet.

Dessutom visas många Hallberg-Rassy-båtar under byggnation i olika stadier. Vid vissa stationer i varvet pågår båtbyggeri även under helgen. Varvet är mycket väl värt ett besök. Alla har möjlighet att gå snitslade banor genom hela varvet fredag kl. 15.00–18.00 samt lördag och söndag kl 10.00-18.00. Provseglingar finns det möjlighet till måndagen den 29/8 efter särskild överenskommelse.

Filmvisning på lördag kväll av Rolf Bjelke och Deborah Shapiro
Det är en tradition på Hallberg-Rassy att arrangera en trevlig sammankomst på lördag kväll under Öppet- Varv-helgen. I år kommer de kända seglarna Rolf Bjelke och Deborah Shapiro att visa sin film “Time on ice” från deras segling till Antarktis med övervintring där. De seglade sin 40 fots stålketch “Northen Light” dit. Rolf är en gammal Hallberg-Rassyvän och har seglat mycket och långt även med sin dåvarande båt, en Misil I, byggd av Harry Hallberg.

Filmen kommer att visas på engelska för att internationella gäster ska kunna följa med. Eftersom antalet platser till filmvisningen är begränsat behövs en anmälan.

Info: www.hallberg-rassy.com