15 juli, 2011

Stor efterfrågan inför opera på Ungskär/Stenshamn/Hanö

Biljetterna till operaföreställningarna på Hanö, Ungskär, Konsthallen och Stenshamn röner stor efterfrågan. Det lär bli köer som vanligt när de släpps den 13 juli. Föreställningen på Hanö röner stort intresse.

– Jag har delat upp biljetterna med medborgarkontoret och mina är slut. Jag har sålt ett 60-tal, informerar Yngve Carlsson som håller i trådarna på Hanö.

Hur många medborgarkontoret har sålt har han inte koll på. Lokalen på Hanö tar ca 125 sittande.

Imponerande meriter
Det är ”tunga” namn inom operavärlden som medverkar. T ex Tord Wallström, Kungliga operan i Stockholm samt stadsteatrarna i Gelsenkirchen och Essen, Kristina Lindberg Malmö stadsteater, Boulevardteatern m fl, Hege Waldeland solocellist i Själlands Symfoniorkester, medlem i Athelas Sinfonietta i Köpenhamn.

Mest merittyngd är Helena Janzén, initiativtagare till Operaföreställningarna i Blekinge och av många ansedd som Sveriges främsta mezzosopran.

Helena har haft huvudroller i Carnegie Hall New York, West Bay opera i San Fransisco, vinnare av The International Opera Singers Competition New York. Hon har fått massor av utmärkelser, bl a Karlskrona kommuns kulturpris, Svenska Handelskammarens kulturpris. Helena är mest verksam i Verona i Italien och USA.

Spansk eld
En som bergsäkert kommer att göra succé är den kritikerrosade spanska stjärnan i Flamencodans, Gabriela Gutarro, senast sedd i Carmen Street Show.

Mikael Nellborn är musikalisk iscensättare och den som skrivit årets opera som är specialskriven för den blekingska skärgården. Mikael har nått stor berömmelse och är bl a grundare till FUTIM, pianist i Ars Novaensemblen.

I rollistan finns flera andra som är framgångsrika på operascenerna.

– Otroligt att kunna samla ihop så många merittyngda artister till lilla Blekinge, tycker en imponerad och nöjd Yngve Carlsson på Hanö.