15 juli, 2011

X-Craft presenterar ny tender för superyachts

X-Craft, Nederländernas enda tillverkare av kundanpassade RIB-båtar (Rigid Inflatable Boats), har lanserat en helt ny modell: X8.5. Den första båten i serien har levererats till en amerikansk kund i sommar. X8.5 är en mycket sjövärdig RIB med goda prestanda och hög komfort samt kundanpassad design in i minsta detalj. Den är byggd inte minst för att passa som tender till superyachts.

Vad båtens längd beträffar så är X8.5 mitt i X-Crafts modellprogram, som består av tre basmodeller. Förutom X8.5 även de redan existerande X8.0 och X9.0. Den har trots detta mer däcksutrymme för att få rum med fler sittplatser än de övriga modellerna.

Den version som har levererats i sommar är utrustad med två stycken Mercury Verado 300 hk motorer, som är kapabla att ge båten en toppfart på upp till 65 knop, enligt tillverkaren.

X-Crafts RIB-båtar är dock mer än snabba racerbåtar. De är också avsedda att fungera som stabila och sjövärdiga båtar för familjer, som gärna vill åka i mer “normala” hastigheter och kunna njuta av både havet och solen…

Den nyligen levererade X-Craftbåten var utrustad med metallic finish, en rostfri radarbåge, all tänkbar Garmin elektronisk utrustning och en ergonomisk badplattform.

Förutom själva RIB-båtarna så utvecklar företaget X-Craft även stötupptagande båtstolar. Olika varv, kustbevakningen, marinen och krävande privata kunder är köpare av dessa stötdämpande stolar, som den nya modellen också kan förses med. Dessa jockeysäten har en patenterad fjädringsfunktion och är samtidigt väldigt komfortabla. Toppmodellen i stolsprogrammet heter X-Craft Full Carbon.

Info: www.xcraft.nl