19 juli, 2011

35 m ketch från Tony Castro Yacht design

Yachtdesignern Tony Castro är känd för sina konstruktioner till varv som till exempel polska Galeon. Men han ritar även betydligt större yachter. Det allra senaste är denna nästan 35 m långa ketch, som är ritad för att vara både praktisk och maximalt komfortabel.

Ketchen har en mycket modern linjeföring, men är också tänkt att ge ägaren riktigt komfortabel segling.

Däckshuset har en mycket rymling salong, som omges av stora ytor med öppningsbart glas samt ett glastak. Däckshuset har även en bar, styrplats och ett stort kartbord med navigationsplats.

Cockpit har även den stora utrymmen för upp till 20 personer som kan äta i under bar himmel eller bara umgås. Ytan med en hardtop-liknande lösning är väl skyddad mot alla väder och förhållanden till sjöss. Cockpit är ansluten till salongen via en skjutbar glasdörr, vilket ger en lyxig känsla av att vara ute och inomhus på samma gång, enligt konstruktören.

Bland de andra finesserna märks en 3,6 m lång jolle som förvaras i främre delen av skrovet. Aktre delen av huvuddäcket är också skyddat med stora, avtagbara solskydd. I ytterligare ett förvaringsutrymme finsn en 4 m tender som är utrustad med dyktillbehör.

Under däck finns en stor owner’s cabin med eget komplett utrustat badrum. Där finns även en VIP-kabin och två dubbelkabiner med badrum för totalt åtta gäster. Dessutom finns det egna utrymmen för kapten och fyra besättningsmän.

Tekniska specifikationer
Längd ö a: 34.8 m
Bredd ö a: 8.4 m
Djupgående max: 5 m

Info: www.tonycastroyachts.com