26 juli, 2011

Två svenska topplag deltar i Lysekil 1-6 augusti

Matchracing för damer är den nyaste grenen på OS-programmet 2012 i London, vilket innebär att tävlingarna i Lysekil 1-6 augusti är hetare än någonsin. Nio av världens bästa matchracingtjejer gör upp om 300 000 SEK i prispengar under den sjätte upplagan av världscuptävlingen Lysekil Women’s Match.

Två svenskor, Linda Rahm och Caroline Sylvan, samt den regerande världstvåan Nicky Souter från Australien tillhör det nio starka internationella startfältet i Lysekil Women’s Match 2011. Lag från Danmark, Spanien, Frankrike, Italien och USA är också med på deltagarlistan. 2009 hade tävlingen VM-status och australiensiskan Souter tog hem guldet.

– Det var så spännande att segla runt klipporna i Lysekil med alla åskådare. Det är enormt uppmuntrande och motiverar verkligen till att vilja vinna! Det var häftigt att se sig själv på storbildsskärmen så nära seglingsbanan och höra sin egen röst i högtalarna med den jublande publiken i bakgrunden. Vilken stämning det är i Lysekil!, säger Nicky Souter, som ser framemot att försvara sin titel i Lysekil Women’s Match.

Vad gäller svenskorna är Linda Rahm ett gammalt rutinerat namn i matchracingeliten. Denna före detta världstvåa har bland annat två tidigare segrar i Lysekil i bagaget och gör come-back efter ett årslångt uppehåll. Caroline Sylvan är ett nytt namn på den svenska matchracingscenen. Hon är ung och motiverad och väntas ta den etablerade eliten med storm.

– Det känns fantastiskt kul att få vara ett av teamen i Lysekil. Tävlingen kommer att ge oss grym erfarenhet av såväl matchracing som segling i stor båt. Vi vet att Lysekil brukar bjuda på vridiga förhållanden, vilket kommer att passa oss perfekt!”, säger Caroline Sylvan.

Nio skeppare till Lysekil Women’s Match 2011:
Linda Rahm SWE
Caroline Sylvan SWE
Nicole Souter AUS
Anne-Claire Le Berre FRA
Silvia Roca Mata ESP
Cristiana Monina ITA
Camilla Ulrikkeholm DEN
Trine Julie Abrahamsen DEN
Stephanie Roble USA

Lysekil Women’s Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, media och prispengar.

I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.

Nio av världens främsta kvinnliga matchracingskeppare deltar i den sjätte upplagan av Lysekil Women’s Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Huvudsponsor är Preem med Stena Bulk, Carpe Diem Beds of Sweden, Sängvarauhuset Sova, Midroc, Phonera och Musto som partners samt Lysekils Kommun som värdstad.

Evenemanget arrangeras: 1-6 augusti. Seglingarna börjar den 2 augusti, träning, pressegling och invigning på måndagen den 1 augusti.

Radiofrekvens: Mix Megapol 94,6 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

Info: www.lysekilwomensmatch.se

Foto: Dan Ljungsvik/LWM.