11 augusti, 2011

Minst 400 båtar seglar Tjörn Runt

Tjörn Runt seglas i år lördagen 20 augusti. Hela 400 båtarna är redan anmälda till kappseglingen, som är en av Sveriges största seglarfester. Tjörn Runt är segeltävlingen där världsmästare och familjeseglare samsas på samma vatten och tävlar under samma förhållanden.

2010 års upplaga av Tjörn Runt vann Simon Petersen med besättning i sin egendesignade One-Off SP 75. Då var 471 seglare var anmälda, 465 registrerade sig och 409 korsade mållinjen.

Hur många kommer till start i år? Hur blir vädret? Och vem vinner 2011 års upplaga? De senaste fem åren har vi sett olika båttyper som totalsegrare:

Accent, Neptunkryssare, Starbåt, Koster och One-Off. Så det är alltid ovisst vem som står som totalvinnare.

För att informerar och inspirera seglarna hålls skepparträffar fredagen 19 augusti. Vid tre tillfällen under kvällen lotsas seglarna mellan årets nyheter, tips och säkerhetsinformation. Meteorolog Lage Larsson ger detaljerade och lokala prognoser för vind och strömmar.

Nytt för i år är möjligheten att segla doublehanded, det vill säga att segla en båt med två personer trots att den normalt har fyra eller fler i besättningen.

Webbanmälan ligger öppen för efteranmälan till och med torsdagen 11 augusti.

Info: www.stss.se