15 augusti, 2011

Olympus TOUGH TG-810 utsedd till Årets Allväderskamera

Klassen allväderskameror som uppfanns av Olympus växer allt snabbare i popularitet hos dagens kameraköpare. Lätt att förstå eftersom du får en riktigt bra, allround kompaktkamera med 5x optisk zoom (motsvarande 26-140 mm i 35 format) i ett vattentätt, fryssäkert och så gott som oförstörbart kamerahus. Dessutom utrustad med GPS, kompass, höjd- och djupmätare.

Pressrelease:

EISA är en sammanslutning av femtio ansedda specialtidningar inom foto, video, audio, hemmabio och mobilelektronik ifrån tjugo länder i Europa. Årligen utser EISA årets bästa produkter med utgångspunkt i produktegenskaper som uppskattas av konsumenter som söker hög kvalitet, kreativitet och banbrytande teknik.

Årets jury noterar att TG-810 kombinerar en förbluffande hög stryktålighet med utmärkt HD video och stillbildsmöjligheter. ”Kamerahuset i rostfritt stål är vattentätt, kross- och stötsäkert vilket gör kameran idealisk för äventyrsentusiaster, men även familjer”, skriver juryn. ”Trots det tuffa skalet är det en kompetent kamera som levererar bra bildkvalitet. Bildsensorn på 14-megapixel och fem gånger optisk zoom gör den lämplig för fotografering i de flesta situationer”.

Unik i sin kategori
Hans Jönsson, försäljningschef på Olympus i Sverige och Norge, är mycket glad över utmärkelsen. ”Succén för Olympus TOUGH TG-810 bekräftar de unika kvalitéer som kameran ger fotografen. Oavsett aktivitet, väder och om du är på land eller i vatten, kan du vara lugn. Kameran klarar strapatserna och du kan i alla lägen ta bilder och video med utmärkt kvalitet”, berättar Hans.

TG-810 är krossäker upp till 100 kg, vattentät ner till tio meters djup, så stötsäker att den klarar ett fall från två meter rakt ner i en sten och helt oberörd av temperaturer ner till -10°C. Dessutom är den otroligt reptålig.

Lättanvänd i alla ljussituationer

”Kameran är lättanvänd i både mycket ljusstarka och mörka förhållanden tack vare den skarpa tre tums stora LCD-skärmen. I Super makroläge kan du ta bilder på bara tre centimeters avstånd, både på land och under vatten”, poängterar EISA-juryn. ”Dubbel bildstabilisator säkerställer skarpa bilder i ljussvaga situationer och när du fotograferar snabbrörliga motiv”.

* Krossäker upp till 100 kg tryck enligt Olympus testförhållanden. Vattentät enligt IEC standard, publikation 529 IPX8. Stötsäker i enlighet med MIL standard (Olympus testförhållanden). Fryssäker enligt Olympus testförhållanden.

Info: www.olympus.se