21 augusti, 2011

Många vinnare i Lilla Tjörn Runt

Fredagen inleddes med stiltje och mycket regn och tävlingsledningen valde därför att skjuta upp starterna. Vid 11:50 hade vinden stabiliserats och starten kunde genomföras. Regnet höll i sig men lättade under eftermiddagen för att till slut upphöra.

– Det är oerhört glädjande att se så många barn och ungdomar sluta upp kring tävlingen. Och regnet är inget problem – seglare vill bara att det ska blåsa, säger Anders Thorén som är tävlingsledare för kappseglingen.

– Det som också är glädjande är att der finns en modern tvåmansbåt för ungdomarna, RS Feva, som verkar ha fått ett ordentligt fäste i seglarsverige. Vi har ökat antalet deltagare till hela 41 st i år, tillägger Anders.

De första båtarna gick i mål vid 14:00 och prisutdelningen hölls vid 17:30.

Grattis till startgruppsvinnarna:
Accessjollar – Johanna Wennerberg, GKSS
RS Feva – Emil/Dennis Andersson, LDSS
RS Tera – Arvid Fredriksson, BKSS
Zoom8 – Lotta Handmark, STSS
Optimist blå – Marius Westerlind, KKKK
Optimist grön – Hugo Westberg, LESS
Optimister gul – Andreas Gottfridsson, HJBK
Optimiser röd – Axel Rahm, LESS
Optimist svart – Stefanie Lindh, KKKK
Grattis till totaltvinnarna optimist:
1) Axel Rahm, LESS
2) Stefanie Lindh, KKKK
3) Alexander Sehlberg, STSS

Mer information finns på www.stss.se