22 augusti, 2011

Guld till Björn Holm vid SM i vindsurfing

Vid årets svenska mästerskap i vindsurfing i Kona One-klassen segrade Björn Holm från arrangerande Kungliga Svenska Segelsällskapet före Joachim Larsson och Björn Jareblad, som båda är från Motala Segelsällskap.

Seglingarna genomfördes på Baggensfjärden utanför Saltsjöbaden, i växlande väderlek, från kraftigt regn under lördagen till sol och lätta vindar under söndagen. Den tidigare olympiern Björn Holm visade att han bemästrade de skiftande förhållandena väl med en imponerande resultatserie efter fem seglingar: 2-1-2-(6)-1.

– Jag är väldigt nöjd och stolt över SM-tecknet. Men det har också varit ett otroligt kul SM, trots de svaga vindarna, med seglare i alla åldrar. Det finns en härlig kamratskap i klassen och det värmer att se alla ungdomar som visar en sådan entusiasm inför sin segling alldeles oberoende av väderlek, säger Björn Holm.

På silverplats kom rutinerade Joachim Larsson från Motala Segelsällskap som också bärgade bronset vid världsmästerskapen i Kona-klassen tidigare i augusti i år. Bronset vanns av Björn Jareblad vars medalj var hans första i mästerskapssammanhang.

För samtliga resultat:
http://www.ksss.se/sv/Kappseglingar/Regattor-2011/SM-veckan/Resultat-Kona/

Bilder:
• Björn Holm – guld
• Joachim Larsson – silver
• Björn Jareblad – brons

Om Kona One-klassen
En av de snabbast växande vindsurfingklasserna i världen. Det är en så kallad entypsklass vilket innebär att alla seglare har identiska brädor. Ett segel används i alla vindar. Storleken bestäms av vikt, allt för att ge så rättvisa och lika förutsättningar som möjligt.