5 september, 2011

Bra start för Sveriges största flytande båtmässa

Över 20 000 båtintresserade människor besökte i helgen premiären av den flytande båtmässan Allt på Sjön i Gustavsberg. Under tre dagar fyllda med sol och vackert väder visades 205 nya motor- och segelbåtar samt produkter från 46 tillbehörsleverantörer. När mässan stängde på söndagskvällen hade den besökts av 20 564 besökare.

– Vi är även glada över att ha kunnat visa upp ett så stort utbud av båtar; från roddbåtar och små dagsutflyktsbåtar till över 17 meter långa motor- och segelbåtar i mångmiljonklassen, säger Patric Borén, projektledare på Sweboat.

– Det stora intresset bland besökarna visar på hur betydelsefullt båtlivet är för oss i Sverige samtidigt som det är glädjande att så många i vår bransch vågar satsa och tro på framtiden trots det rådande ekonomiska världsläget. Tillsammans med Värmdö Kommun och Arcona Yachts har vi lagt grunden för en återkommande båtfest i Gustavsbergs Hamn, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat.

Allt på Sjön arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund i samarbete med Värmdö Kommun och Arcona Yachts. Grundpelarna är ett professionellt arrangemang med fri entré, fri parkering och ett brett utbud av båtar och tillbehör tillsammans med en härlig branschstämning.

Sweboat är båtbranschens intresseorganisation med ca 400 medlemsföretag. Verksamhetens målsättning är att främja och värna gemensamma branschintressen, skapa gynnsamma verksamhetsbetingelser för branschen, vara branschens talesman och remissorgan, skapa förståelse för branschens vikt och roll i samhället samt medverka till en positiv inställning till båtlivet.

Info: www.sweboat.se