7 september, 2011

Koll på tidvattnet

Här är en nyttig app i form av en klocka som håller koll på tidvatten åt alla seglare. Det är företaget ChronGlobal Corporation i Miami Beach som har tagit fram denna applikation för iPhone. Appen håller koll på tidvattnet i realtid, något som inte är superviktigt i svenska farvatten men för alla som ska segla i områden med tidvatten kan det vara avgörande för säkerheten att veta när hamnbassängen töms…

– Det här startade som ett enkelt projekt som ledde till en riktig produkt. Det tog oss nio månader av utveckling att förverkliga appen, som är baserad på en riktig tidvattenklocka från Kriëger Watch Corporation. Vi har dock tagit detta ett steg vidare och byggt in en databas med 9 400 tidvattenstationers rapportering, säger uppfinnaren Ira Kriëger.

Tidal Chronoscope är enligt tillverkaren användarvänlig och enkel att använda. Den ger snabbt besked om tidvattnet och fungerar med telefonens GPS i kombination med databasen.

ITunes: http://itunes.apple.com/us/app/chronglobal-tidal-chronoscope/id456980079?mt=8

Info: www.chronglobal.com

Kommentarer

Lurad 09:53:47 2014-10-12

Testar appen i Göteborg, närmsta data är för Skagen.