8 september, 2011

Klassisk långfärdsbåt från norska Sandvik Boats

Från Norge kommer den här klassiskt utformade långfärdsbåten. Det är en specialversion av Sandvik 945, som första gången presenterades för 30 år sedan. Den nya modellen har tagits fram i ett begränsat antal särskilt för Sandvik Boats 30-årsjubileum som båtbyggeri. Båten är på 9,45 m längd och har fem kojer.

I dessa tider när bränslepriserna bara verkar kunna gå åt ett håll är det skönt att se att fler och fler båtbyggare tar fram nya båtmodeller som verkar kunna köras riktigt ekonomiskt.

Sandvik 945 Basic har en 110 hk Volvo Penta dieselmotor som standard. I kombination med det spetsgattade och snipformade skrovet bör båten kunna köras riktigt snålt i deplacementsfart. Maxfarten är tolv knop, men för att köra riktigt ekonomiskt bör man troligen inte köra mer än nio knop.

Vid framtagandet av jubileumsmodellen har Sandvika lagt fokus på praktiska lösningar och ett sjövärdigt skrov. Förutom bomöjligheter för fem personer har båten gott om stuvutrymme, ett praktiskt akterdäck och självlänsar.

Tekniska specifikationer
Längd: 9,45 m
Bredd: 3, 34 m
Djupgående: 0,90 m
Motor: Volvo Penta D3, 110 hk diesel
Vikt: 4 500 kg
Kojer: 5
Fart max: 12 knop
Bränsletank: 290 liter
Vattentank: 290 liter
Hålltank: 155 liter
Pris: 990 000 Norska kr

Info: www.sandvikboats.no