20 september, 2011

Livräddande tävling avgjord

Nästan 1 000 barn har deltagit i sommarens viktigaste och roligaste simskoletävling som arrangerats av Svenska Livräddningssällskapet, SLS, och bokförlaget Bonnier Carlsen.

Genom att ha deltagit i tävlingen har barnen hjälpt sig själva och andra till en säkrare tillvaro i och vid vatten. Den vinnande simskoleklassen kommer att få agera livräddare för en dag på en av SLS livräddarstationer.

Simkunnighet är den första och viktigaste kunskapen för ett tryggt liv i och vid vatten. Simskola inomhus är bra för att lära sig grunderna och tekniken. Sommarsimskolan utomhus är simning ”på riktigt”.

I sommarsimskolan får barnen uppleva mörkt och okänt vatten, ojämn botten, vågor och att det finns både växter och djur i vattnet. SLS simmärken, som det gällde att erövra i tävlingen, ingår i simskolans kunskapsstege som leder mot ökad vattenvana och kunskap i bad-, båt- och isvett.

Simborgarmysteriet
Simborgarmysteriet är den 20:e boken om LasseMajas detektivbyrå. Skapare av den populära barnboksserien är Martin Widmark och Helena Willis.