21 september, 2011

Stulen vattenskoter återtagen på en timme

Det lönar sig att förse sin båt eller vattenskoter med stöldskydd och – inte minst – någon form av spårningsutrustning. Det senaste exemplet gäller en vattenskort som tack vare spårsändare kunde återfås på bara en timme.

Ägaren vaknade på natten av att han fick ett SMS om att vattenskotern var under förflyttning.

Polisen kontaktades och fick de aktuella positionerna ifrån MiniFinder och kunde återta skotern en timme senare. Skotern hade körts över vattnet och återfanns i ett svårtillgängligt vassområde.

Sjöpolisen hävdar att det snabba återtagandet aldrig hade kunnat genomföras utan hjälp av spårsändaren. Vattenskotern är försäkrad hos Försäkringsproduktion i Piteå och ägaren är av samma åsikt som sjöpolisen:

– Det här hade aldrig slutat så här bra utan min spårsändare, säger ägaren. Mitt köp av redknows MiniFinder känns som en av om de bästa investeringar jag gjort. Den har sparat tid och pengar både för mig och mitt försäkringsbolag.

Info: www.redknows.se