21 september, 2011

Rejäl cruisingyacht för oceanseglardrömmare

Här är en rejäl båt för alla som går i oceanseglardrömmar men ändå vill åka motorbåt. Denna helt nya Selene 128 är resultatet av ett internationellt samarbete med designers och arkitekter som har jobbat under ledning av Howard Chen. han är i sin tur van att jobba med mer kända designers som till exempel holländska Guido De Groot. Det här är en riktig tredäckad långfärdsyacht med alla bekvämligheter.

Inspirationen till båten kommer i stora delar från Selene 92, en yacht som är under byggnation. Skillnaden är att Selene 128 från tre däck plus ett fjärde däck med solutrymmen.

Designen är modern med ett elegant och vasst förskepp i harmoni med en vass akter. Alla detaljer och även färgsättningen i en sandliknande ton är gjord för att framhäva elegans och lätthet.

Båten byggs i glasfiberarmerad plast. På nedre däck finns två gästkabiner med kompletta badrum. Besättningsutrymmena finns föröver med plats för tio man. På nedre däck i aktern finns tekniska utrymmen samt ett speciellt utrymme för dykutrustning. Detta utrymme har direkt tillgång till en stor badplattform.

Salongen finns på huvuddäck med utgång till det stora akterdäcket. Runt matbordet finns plats för tolv personer och pentryt är placerat mitt på huvuddäck.

Övre däck är försett med en lyxig och stor kabin förutom all utrustning för fartygets navigation.

Info: www.guidodegroot.com