14 oktober, 2011

Riksdagsmän:

Flera riksdagsmän går samman och har gjort en skrivelse där de hävdar att den nuvarande sjöfyllerilagen är rättsosäker. Det är de fyra M-riksdagsledamöterna Finn Bengtsson, Lars-Arne Staxäng, Mikael Cederbratt och Rune Wikström som har skrivit en motion i frågan.

Sveriges sjöfyllerilag riskerar att äventyra båtturismen till vårt land vilket skulle vara till stor nackdel för den växande svenska turistindustrin, säger de gemensamt och fortsätter:

Våra grannländer, som vi delar vattenområden med, har nämligen en högre gräns för sjöfylleri än vad vi har i Sverige då den är betydligt mer avvägd till de risker och ansvar man har som båtförare. Promillegränsen på sjön bör därför harmoniseras med motsvarande lagstiftning i närliggande länder inte minst för att värna om båtturismen men också då det inte finns något underlag på att Sveriges låga promillehalt faktiskt förhindrar olyckor, skriver M-riksdagsledamöterna Finn Bengtsson, Lars-Arne Staxäng, Mikael Cederbratt och Rune Wikström i sin motion.

Motionen i sin helhet finns här:
http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&typ=mot&rm=2011/12&bet=C290

Bilden:
En Kustbevakningsbåt under uppdragf. Foto: Kustbevakningen.

Kommentarer

Ola Ljungberg 23:13:06 2011-12-26

Jag är född 1954. Har sett och upplevt mycket i mina dagar.
I.om det myckna arbetet som jag samt många fler lagt ned om denna lag så har jag aldrig trott att jag skulle finna en sådan ruttenhet, falskhet som kommit fram.

Jag vill bestämdhet hävda att de politiker som nu motionerat om lagen har ett enastående mod !
De går nämnligen emot partipiskan och riskerar ca 55tkr/månaden plus pensioner och tillhör inte "knapptryckarkompaniet".

Den politiska viljan är att ny-kriminilasera vanligt folk utan legitima orsaker.
Den som inbillar sig att denna lag är till för att öka sjösäkerheten är rejält förd bakom ljuset tyvärr.
http://www.alltom02promillepasjon.se/