14 oktober, 2011

Frauscher nominerat för femte gången

För femte gången har österrikiska Frauscher motorbåtar nominerats till European Powerboat of the Year 2012. De tidigare tillfällena har varit 2008, 2009, 2010 och 2011. Den båt som nu är aktuell är båtföretagets nya flaggskepp, Frauscher 1017 GT (bilden). Tävlingen avgöras i början av 2012.

De varv som får sina nyheter nominerade till European Powerboat of the Year 2012 är förstås stolta över detta. I år deltar Nimbus som enda svenska båttillverkare med sin 365 Coupé.

Frauscher ser nomineringen som ett erkännande av att varvet är på rätt väg med sin egen stil av miljövänliga och högteknologiska båtar med en mycket egen design som kobinerar klassiska linjer och innovationer.

1017 GT är enligt Frauscher en ny ikon på havet. Företaget ville skapa en första klassens gentlemansracer, men fick även en båt med gott om plats och en lyckad design.

Båten har testats ingående innan lanseringen. Förutom på sjöar och inre vattendrag har den även provkörts på de gropiga vattnen utanför Cannes.

Frauscher 1017 GT är försedd med dubbla Z-drives, vilket ska ge goda prestanda och tyst gång.

“European Powerboat Award“ organiseras av en jury med europeiska båtjournalister och hanteras av den tyska båttidningen Boote.

Info: www.frauscherboats.com