20 oktober, 2011

Båtkikare med inbyggd digital kompass

Magnipro 7×50 Naval från Gunnar Olsson Foto är en modern båtkikare med 7 gångers förstoring och en 50 millimeters frontlins. Kikaren är förseglad och gasfylld vilket gör den hundra procent vattentät och imfri. Fördelar som inbyggd digital kompass med belysning som tänds automatiskt när det är mörkt och en streckskala som möjliggör avståndsbedömning kännetecknar den nya kikaren.

Pressrelease:

– Vi har, i nära samarbete med tillverkaren, tagit fram och noga valt ut ett antal handkikare i mellanprissegmentet, säger Henrik Olsson, VD på Gunnar Olsson Foto AB. Vår första båtkikare i serien, Magnipro 7×50 Naval, har optik och mekanik av mycket hög kvalitet.

Den nya kikaren är utrustad med individuell fokusering, vilket innebär att den ställs in för användarens ögon en gång för alla. Den inställda skärpan finns sedan alltid där, från cirka 20 meter till oändligt. Extra stora okular gör dessutom att kikaren fungerar utmärkt att använda med glasögon eller solglasögon.

Digital kompass
Båtkikarens inbyggda digitala kompass, som syns i kikarbildens nederkant, har flera fördelar. Den saknar rörliga delar, den går att kalibrera och den tar ingen plats uppe på kikaren.

– Den automatiska belysningen gör det enkelt ta ut en kurs även när det börjat skymma, säger Henrik Olsson. Dessutom går det att se hur många grader kikaren är vinklad vertikalt.

Optisk kvalité
Kikarens optik är av mycket god kvalité och den klassiska kombinationen 7×50 ger en ljusstark och klar bild.

Behandlingen av linserna med “Oilphobic coating” gör att vattendroppar som kommer på optiken enkelt går att skaka bort.

Den kraftigt gummerade kikarkroppen gör kikaren robust, greppvänlig och den hjälper dessutom till att dämpa smällar.

Magnipro 7×50 Naval levereras med väska, front- och okularskydd, flytrem samt batteri till kompassen. Den nya båtkikaren kostar cirka 3 400 kronor inklusive moms i butik.

Bildtext:
Båtkikaren Magnipro 7×50 Naval är förseglad och gasfylld vilket gör den helt vattentät och den medföljande bärremmen håller kikaren flytande om olyckan skulle vara framme.