21 oktober, 2011

Norskt förtöjningssystem lanseras internationellt

Det automatiska förtöjningssystemet från norska Wee Marine AS ska nu lanseras internationellt. Först på tur står den svenska marknaden. Systemet heter ”AutoMooring” och gör det möjligt att hantera förtöjningslinor på ett mycket enklare och bättre sätt än tidigare.

Systemet, som lanserades på båtmässan ”Sjøen for Alle 2011”, innebär att förtöjningslinorna är fast monterade med fjäderbelastning i bryggans utriggare och därmed glider in i bryggans ramverk när de inte används. Ungefär som en dammsugarsladd.

När man kommer tillbaka till bryggan är det bara att dra ut linorna igen och förtöja på vanligt sätt.

På företagets hemsida finns mer information och videos.

Info: www.wee-marine.no

Kommentarer

Sven 12:05:44 2011-10-25

… och här är länken till videon…
Välkomna in till 2000-talet… multimedia ni vet…

http://youtu.be/HSGXZyF42Eo