25 oktober, 2011

Tuffare stil med ny 43-fotare från Skorgenes

Finska båttillverkare som Targa, Nord Star och Minor har hittills fått ha marknaden för de framgågsrika “Havets 4X4” för sig själva med några få undantag. Nu kommer en ny utmaning från norska Skorgenes, som presenterat skisser på en ny modell med namnet Nordic Rover 43.

Den nya modellen skiljer sig radikalt från flera andra av Skorgenes modeller, som är försedda med flybridge och mer traditionella i stilen.

Skorgenes Nordic Rover har dock flera ingredienser från det som har gjort de finska båtarna så framgångsrika; en tuff design, gott om plats på däck och enkelt att ta sig fram på alla däcksytor samt goda prestanda. Förutom detta har Skorgenes även valt att satsa på en rejäl salong, vilket kanske kan vidga kundkretsen till denna framgångsrika båtgrupp.

– Vi är igång med byggnationen av den första båten som lanseras på Båtmässan i Göteborg, säger Roar Strømsnes på Skorgenes till norska batliv.com.

Motoriseringen är viktig i den här typen av båtar. Skorgenesväljer dubbelinstallation med Volvo Penta eller Cummins och raka axlar, vilket känns väldigt traditionellt 2011. Med cirka 900 hk uppges båten kunna göra upp till 37 knop, enligt batliv.com.

Tekniska specifikationer
Längd skrov: 12,95 meter
Bredd: 3,98 meter
Djupgående: 0,95 meter
Bränsletankar: 1 200 liter
Vattentankar: 400 liter
Hålltank: 300 liter
Vikt: 11 000 kg
Motorer: 2×450 hk

Info: www.skorgenes.no