26 oktober, 2011

Handheld tablet PC tävlar i Volvo Ocean Race

Den svenska specialisten på stryktåliga mobila datorer, Handheld , har tecknat ett sponsoravtal med PUMA Ocean Racing . Avtalet innebär att Handhelds ultrastryktåliga tablet PC Algiz 7 kommer att användas på däck av besättningen på PUMA:s båt Mar Mostro under den kommande världsomseglingen Volvo Ocean Race 2011-2012.

Algiz 7 kommer att användas för allt från navigation till kalkyleringar och kommunikation och testas i tuffast möjliga förhållanden under nästan ett år.

– Volvo Ocean Race är sponsorskap på allra högsta nivå, och vi är förväntansfulla inför starten. Vi är stolta och glada både för att ha fått till ett samarbete med en av de absolut bästa båtarna i startfältet, och framför allt för att vår ultrastryktåliga Algiz 7 fått besättningens förtroende i dessa krävande miljöer, säger Sofia Löfblad, marknadschef, Handheld Group.

Algiz 7 är en ultrastryktålig, 7-tums widescreen tablet PC (en stryktålig variant av pekplatta) som kör Microsoft Windows 7 Ultimate och som erbjuder användarna trådlös kommunikation över hela världen. Skärmen har den nya MaxView-tekniken som ger den en imponerande klarhet och ljusstyrka utomhus, även i direkt solljus. Datorn är liten, lätt och snabb, med multipla anslutningsmöjligheter och ett brett utbud av funktioner.

Algiz 7 är, liksom resten av Handhelds sortiment av stryktåliga mobila datorer, särskilt utvecklad för användning i tuffa miljöer inom branscher så som geomatik, logistik, skogsbruk, kollektivtrafik, bygg, publika vatten- och elverk, underhåll, militär verksamhet, säkerhet, gruvarbete samt extremsporter.

– När man navigerar runt exempelvis klippor och sjömärken så är det verkligen bra att ha en dator med sig på däck. Handhelds Algiz 7 blir länken mellan oss på däck och alla system under däck, och möjliggör för oss att ständigt ha rätt information till hands. Algiz 7 effektiviserar arbetet under alla tänkbara förhållanden ombord på PUMA:s Mar Mostro, säger PUMA Ocean Racings navigatör Tom Addis.

PUMA gör comeback i Volvo Ocean Race efter att ha slutat tvåa totalt 2008-2009. Tävlingen börjar den 29 oktober 2011 i Alicante, Spanien, och slutar i Galway, Irland i juli 2012.