1 november, 2011

Gratis app klar till Volvo Ocean Race

Äntöligen har Volvo släppt sin app för Volvo Ocean Race. Det är en riktigt snygg lösning som ger väldigt stora möjligheter till alla som vill följa racet jorden runt med så snabb uppdatering som möjligt.

Denna gratisapp, som finns för både iPhone och Android, gör det enklare än någonsin för alla fans av Volvo Ocean Race att följa sina favoriter jorden runt. Den kommer att ge riktiga mervärden under hela tävlingens 39 000 Nm. De data som publiceras och används kommer från racets huvudkontor i Alicante i Spanien, där båtarnas positioner övervakas dygnet runt.

Denna race tracker ger senaste data om bland annat exakta positioner, båtfart, kurs och väderförhållanden. Det blir därmed för första gången möjligt att följa racet i detalj oberoende av var man befinner sig.

Appen är utvecklad av företaget BeTomorrow. Den laddas ner från iTunes eller Market.

Över 16 000 personer laddade ner appen till förra Volvo Ocean Race. Den här gången kommer den siffran att öka betydligt eftersom så många fler har en smartphone. Genom appen, som även finns för iPad, kan man börja följa tävlingen från starten, som går nu på lördag i Alicante.

Info: www.volvooceanrace.com