6 november, 2011

CAMPER i snabb ledning från Alicante

CAMPER med Emirates Team New Zealand tog ledningen i en snabb och dramatisk start av Volvo Ocean Race från Alicante på lördagen. Hela flottan båtar tog sig iväg på den första delsträckan av Volvo Ocean Race 2011–2012 inför över 60 000 åskådare när Spaniens kronprins Felipe sköt startskottet. Kl. 13.00 lokal tid.

Den franska fotbollskändisen Zinedine Zidane seglade med Abu Dhabi Ocean Racing på ett race inför starten. Därefter startade deltagarna sin över 6 500 Nm långa segling till Kapstaden i Sydafrika.

Chris Nicholsons CAMPER var snabbast iväg av de sex deltagande båtarna i vindar upp till 15 m/sek. CAMPER ökade senare sin ledning över PUMA Ocean Racing powered by BERG till 1 minut 39 sekunder vid det sista sjömärket utanför Alicante med Team Telefónica ytterligare 36 sekunder akterut.

Abu Dhabi följde därefter, med Groupama sailing team närmast efter sig. De tvingades till en straffvändning efter en kollision med PUMA:s Mar Mostro och Team Sanya.

– Våra främsta meriter ligger inom havsseglingen, säger Cammas, skeppare på den första franska båten i Volvo Ocean Race på 18 år.

– Vi är med i tävlingen för första gången, så vi måste lära oss en del saker. Det är viktigt att fullfölja de första 24 timmarna i god form eftersom det är ett så långt race framför oss. Den första natten kan bli den hårdaste på hela delsträckan.

Det enklaste sättet att hålla koll på ställningen är genom Volvo Ocean Race app, som finns för Apple och Android. Där finsn aktuella data, information och mycket mera.

Positioner vid Alicante leaving mark: 1. CAMPER with Emirates Team New Zealand 39 minutes 44 seconds, 2. PUMA Ocean Racing powered by BERG +1 min 39 sec, 3. Team Telefónica + 2:15, 4. Abu Dhabi Ocean Racing + 2:55, 5. Groupama sailing team + 3:57, 6. Sanya +7:38.

Foto: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race.

Info: www.volvooceanrace.com