Catch & Relax utökar sin båtflotta med nya Barracuda 9

Tack vare samarbetet mellan Suzuki Marine (KGK Knutson) som är generalagenter för Beneteau i Sverige, SeaCastle på Lidingö (återförsäljare/service) och Catch & Relax, kan Catch & Relax nu erbjuda en unik sportfiskebåt med fantastiska bekvämligheter ombord.

– Vi har under en längre tid letat efter en båt som har ett utrymme att gå in i under transporterna till och från våra fiskeplatser. Större hyttbåtar har funnits länge på svenska marknaden men inga som lämpat sig för fiske. Men nu har den äntligen kommit till Sverige och Catch & Relax har blivit ägare till första exemplaret, säger Bo Lundgren, grundare och ägare av fiske- och aktivitetföretaget Catch & Relax i Vaxholm.

Barracuda 9, är 28 fot och konstruerad för utombordsmotor, vilket varit en förutsättning för att kunna bedriva sportfiske utan att behöva kompromissa i val av fiskeplatser. Båten har utrustats med ”single” montage, en Suzuki DF 300 4-takts motor. För att höja säkerheten finns även extra hjälpmotor, då man många gånger är ute på tider i skärgården när nästan inga andra är ute och åker.

Det finns möjlighet att laga enklare mat ombord, separat toalettutrymme, sittplatser för 5 personer inne under färd och dessutom en ”Fly Bridge” för två personer. Tack vare många förvaringsutrymmen i båten kan man ha med mycket utrustning som kommer väl till hands under en lång dag på sjön, samt extra kläder, overaller, mat och dryck. Kunden ska aldrig behöva känna att något fattas!

– Tidig vår, sen höst och sommardagar med ostadigt väder kommer denna båt att passa som handen i handsken i vår flotta, säger Bo Lundgren. Vi har blivit kända för stora bekväma båtar upp till 32 fot, men hittills har alla varit öppna. Många av våra kunder har genom åren visat intresse för aktiviteter i skärgården men dragit sig lite grann för att ordna en aktivitet under den kallare delen av året, där vädret och kylan kan ställa till besvär. Hytten är uppvärmd när det behövs och det finns också vindskyddade sittplatser i aktern på båten. På fördäck är det så rymligt att det går att duka upp för lunch eller en middag för 4 – 6 personer.

Catch & Relax kommer även använda båten till att ”bara åka båt” – transporter till och från konferensanläggningar, sightseeingturer och båtutflykter. Barracudan ger ännu bättre möjlighet att erbjuda härliga turer med hög komfort oavsett väder.

Det är några utmärkande detaljer som gör den så lämpad för sin uppgift. Ett förskepp som är brett, nästan lite fyrkantigt vilket ger minst två fiskare gott om plats. Låg relingskant utan mantåg samt möjlighet att gå ut på två badbryggor i aktern. Djupgåendet på båten är endast 61 cm tack vare utombordsmotor, vilket möjliggör fiske i grunda vikar.

Som på Catch & Relax övriga båtar föll valet på navigationsutrustning och media på produkter från Lowrance. Valet var inte svårt tack vare att båten från fabrik var förberedd med förinstallerat kablage for Lowrance alla marina produkter.

Videofilm på båten: www.youtube.com/watch?v=7prkgFzwIYY

Fakta om båten
CE-klassad i kategori C för 10 personer, kategori B (öppet hav) 6 personer. Vikt 3,7 ton, 28 fot lång och 2,85 bred. Separat toalettutrymme med handfat och dusch 2 – 3 kojplatser, kylskåp, spis, värmare, varmvatten vid inkoppling till landström. Bogpropeller, luftsmort skrov sk. ”air step” som gör skrovet mycket effektivt i vattnet och därmed mer miljövänlig. (kräver mindre motor är normala båtar i samma storlek). ”Fly Bridge” – styrplats för två personer ute med fin utsikt över fiskeplatsen. Modern navigeringsutrustning fån Lowrance inkl. bredbandsradar för hösta säkerhet vid nedsatt sikt.

Kort om Catch & Relax
Catch & Relax startade sin verksamhet 2005 och är idag en av Sveriges ledande aktör inom guidade sportfiskeaktiviteter och är verksamma hela i Stockholms Skärgård, men främst i mellanskärgården. Catch & Relax är mer än bara ett sportfiskeguidesföretag, vi är ett aktivitetsbolag med många olika slags aktiviteter att erbjuda. Vi hjälper också våra kunder att hitta andra skärgårdsaktiviteter, boende, mat och transporter som passar till fisket. Catch & Relax satsar mycket på turismen till Stockholm och dess Skärgård, ofta i samverkan med andra företag inom turismbranschen.