5 juni, 2013

Alpari officiell båtsponsor för Stena Match Cup Sweden

Alparis bolag, som erbjuder tjänster inom internationell valutahandel världen över, har tillsammans skrivit på som officiell båtsponsor för årets upplaga av Stena Match Cup Sweden, ett av världens främsta seglingsevenemang. Avtalet betyder att Alpari för andra året i rad stöttar Stena Match Cup Sweden som är den tredje deltävlingen i Alpari World Match Racing Tour, världscupen i matchracing för herrar.

Evenemanget hålls på Marstrand 1-6 juli 2013.

Valutahandelsbolagets startade ett partnerskap med världscupen i februari 2012 då Alpari presenterade ett mångmiljonskontrakt som titelsponsor för den prestigefyllda seglingsserien under fem år.

Alpari World Match Racing Tour passar för Alpari eftersom världscupen med deltävlingar i Nord Amerika, Asien och runt om i Europa besöker nyckelområden för företagets expansion. Alpari utvidgade nyligen sitt engagemang i världscupen genom att introducera Team Alpari FX, ett nytt lag som leds av skepparen Adam Minoprio, världsmästare i matchracing 2009 och deltagare i Alpari World Match Racing Tour 2013.

Stena Match Cup Sweden är ett av Sveriges största årliga idrottsevenemang. Förra året besökte över 115 000 åskådare den sex dagar långa tävlingen som lockade stort intresse från internationell media, vilket i sin tur hjälpte Alpari att stärka sitt varumärke bland seglingsintresserade över hela världen.

– Vi känner starkt för seglingssporten och vi har valt att kliva in som partner till Alpari World Match Racing Tour och Team Alpari FX för att vi tror att seglingsfantaster och valutahandlare har samma ambition och entusiasm för att lyckas, säger Chantelle Johnson, Internationell Marknadschef för Alpari (UK) Limited.

– Vi är väldigt glada över att stötta denna viktiga deltävling i år igen, utöver vårt engagemang i världscupen och vårt seglingsteam. Den ökade exponering som vårt varumärke får på vår tävlingsbåt under evenemanget kommer att hjälpa oss att nå en ännu större publik världen över.

Jan Torstenson, VD på Brandspot som arrangerar Stena Match Cup Sweden tillsammans med GKSS sedan 2007, tillägger:

– Vi är både stolta och glada över att Alpari valt att stötta Stena Match Cup Sweden, de är inte bara en viktig och värdefull partner utan stärker också tävlingens internationella atmosfär.