5 juli, 2013

Gratis flytträning ska öka vattensäkerheten bland barn

Att småbarn lär sig flyta är livsviktigt. Därför anordnar Svenska Livräddningssällskapet tillsammans med Trygg-Hansa i helgen kostnadsfria tillfällen där småbarnsföräldrar får en introduktion i flytträning. Dessa hålls i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Östersund.

Drunkning är den vanligaste dödsolyckan bland barn mellan ett och sex år. För ett barn som kan flyta minskar risken att drunkna avsevärt, därför har Svenska Livräddningssällskapet tillsammans med Trygg-Hansa startat flytprogrammet Babybojen som ska hjälpa föräldrar att lära sina barn att flyta.

– Att småbarn lär sig flyta är livsviktigt, därför vi har tagit fram programmet Babybojen. Vi är övertygade om att det gör det lättare för föräldrar att lära sina barn att flyta hemma. Genom att gå på våra flyttillfällen ger vi en introduktion i hur flytprogrammet kan användas, säger Alexandra Gahnström, barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

Utgångspunkten för flyttillfällena är det nya programmet Babybojen. Utbildningen genomförs i veckan i fem städer och innefattar fyra övningstillfällen i varje stad, där småbarn och föräldrar får en introduktion i programmet.

– Alla barn kan lära sig flyta, det tar bara lite olika lång tid. Jag hoppas att så många föräldrar som möjligt tar chansen att ta del av flyttillfällena tillsammans med sina barn, det är viktigt för barnens vattensäkerhet, säger Mona Lisa Wernesten, utbildningsansvarig på Svenska Livräddningssällskapet.

Mer information om Babybojen hittar du här: www.trygghansa.se/babybojen