13 juli, 2013

Tre Kronor leder Klass A i The Tall Ships´ Races

Briggen Tre Kronor af Stockholm ligger på första plats i klass A och fyra totalt i The Tall Ships´ Races som just nu pågår i Östersjön. Första etappen startade utanför Falsterbo i tisdags med målgång utanför Helsingfors senast den 17 juli. Tre Kronor tog ledningen direkt efter start och har behållit platsen under nästan hela seglingen.

Det är fortfarande drygt tre dygn kvar innan alla ska vara i mål i Helsingfors så mycket kan hända än. De närmaste konkurrenterna just nu är den norska barken Statsraad Lemkuhl och den danska fullriggaren Georg Stage. Christian Radich som vunnit flera gånger ligger just nu på fjärde plats.

Tre Kronors deltagande racet ingår som en viktig del i Initiativet Hållbara Hav där vi arbetar med frågor som rör Östersjöns framtid och där är ungdomarna en viktig pusselbit.

Ombord finns ungdomar från Fryshuset i Malmö, Göteborg och Stockholm. Vi vill ge dem möjlighet att träffa nya människor och uppleva nya miljöer för att inspirera dem att växa och hitta vägar in i det svenska samhället samtidigt som vi också hoppas kunna skapa ett intresse bland ungdomarna för frågor som rör miljön i Östersjön.