15 juli, 2013

Saaremaa (Ösel) maritima vecka börjar den 22 juli

Saaremaa (Ösel) maritima vecka börjar med det grandiosa anlöpet av skeppen från Tall Ships Races 2013 i Kuressaare den 22 juli. Därpå följer två veckor fulla med maritima äventyr runt alla hamnar och småbåtshamnar på ön. Saaremaa Opera Dagar i den medeltida fästningen i Kuressaare bjuder på musikalisk underhållning av världsklass.

Mer än 50 skepp från TSR 2013 kommer gästa två hamnar på Ösel, av vilket båda erbjuder ett livligt kulturellt programm under 22 juli. Det Holländska skeppen ‘Gulden Leeuw’ och ‘De Galant’ inbjuder till 3-timmars långa seglingsturer den 22 juli. På kvällen den 22 juli är det en stor utomhuskonsert vid Roomassaare hamn där lokala talanger presenteras jämte det Estniska favoritbandet ‘Tanel Padar & the Sun’. Där är också en livekonsert vid Saaremaa Süvasadam, 40 km från Kuressaare (djuphamn för skepp längre än 70 meter). Tall Ships Races skepp lämnar Ösel i formation den 23 juli kl. 17:00 – 18:30.

Saaremaa opera dagar presenterar Donizetti’s “LUCIA DI LAMMERMOOR” den 22 juli kl. 20:00 vid Kuressaare Fästning.

Resten av den maritima veckan erbjuder fester, ‘workshops’, konferenser, maritim målning grupper, ‘surf-camp’, tävlingar med mera i de flesta av småbåtshamnarna och hamnarna på Ösel och grannön Muhu. Besökare kan delta vid “Open Ports of Saaremaa”-tävling för att samla stämplar och vinna priser, däribland ett trevligt nyårsaftonspaket.

För en unik gourmet upplevelse, färda till grannön Muhu (Moon) där restaurangen Alexander vid Pädaste herrgård har blivit vald bästa restaurangen i Estland för tredje året i rad. Historie intresserade kan besöka de 1400 år gamla vikingalämningarna i Salme där några av de äldsta vikingaskeppen nyligen blivit upptäckta.

Info: http://visitsaaremaa.ee/index.php?lang=se