18 juli, 2013

Team Anna Kjellberg på väg mot toppen efter vinst

Anna Kjellbergs team vann i söndags 14 juli den viktiga matchracingregattan New York Women´s Inventitional i Oakcliff . Annas team seglade fantastiskt i grundomgångarna och hade 18-3 i vinster. I söndagens svaga vindar stod det 2-2 i finalen när vinden dog ut och tiden tog slut.

– Jag kan knappt fatta att v har seglat så här bra! Teamet har varit helt fantastiskt. Jag är glad att få segla med en sådan extraordinär besättning där allt fungerat bra, sa en överlycklig Anna Kjellberg när segern var klar i söndags.

Besättningen som seglade med Anna i New York var:
Karin Almquist -stortrim/taktik,
Vanja Lundberg -trim/batteri,
Marie Berg – trim/batteri,
Annie Wennergren – mast
Annika Carlunger – fördäck.

New York Women’s Invitational var den fjärde deltävlingen av fem i nystartade Women’s International Match Racing Series.

Segern i USA innebär att Anna Kjellberg nu ligger på andra plats i hela den internationella serien, där hennes motständare i finalen Lucy Macgregor från Storbritannien leder serien på 66 poäng mot Annas 61 poäng. Finalen i hela serien går i Lysekil Women’s Match den 5 – 10 augusti.

Foto: Roy Govshovitz.

Bakgrund:
Anna Kjelberg började segla matchracing 2005 och efter några år på olika positioner fann hon sin plats bak vid rodret.

Redan 2008 fick Anna chansen att segla med flera av världens bästa matchracingtjejer.

– När Malin Källström frågade mig om inte jag skulle styra och hennes gamla team skulle vara gastar. Jag var nervös, oerfaren men väldigt glad. Vi blev snabbt ett riktigt bra team och har haft många otroligt roliga och utvecklande år ihop, säger Anna.

Det blev fem år tillsammans och resulterade i VM-brons
och OS i London. Efter OS i London, då teamet seglade en tremannabåt, så går det nu in i en satsning i större båtar för att ta sikte på vinsten i Womens International Match Racing Series(WIMRS). WIMRS är en nystartad satsning för väldens bästa matchracingtjejer med
fem högklassiga event där Lysekil Womens Match är det sista eventet.

– Vi är i fasen att skapa vårt dreamteam. Vi blandar rutin från matchracingtjejer som varit med länge, såsom Annika Carlunger, Malin Källström, Anna Nordlander och Marie Björling med jolletjejer som Karin Almquist, Linnéa Wennergren, Annie Wennergren säger Anna Kjellberg