22 juli, 2013

430 Skydeck – tredje generations yacht från Galeon

Galeon 430 Skydeck representerar den tredje generations yachter från det polska varvet Galeon, som ligger på den polska nordkusten vid Östersjön. Båten har en helt ny typ av design – skydeck – vilken kombinerar fördelarna från både flybridge och hardtop.

Båten har bland annat tre säten med framåtriktade sittplatser och två separata soldäck samtidigt som designern har lyckats ge båten smäckra linjer. Ovanför föraren finns en stor öppningsbar sollucka, som släpper in mycket ljus och luft i kupeén.

Akterdäck kan anpassas för olika ändamål. Det kan antingen användas som soldäck eller som en dinette med ett uppfällbart bord. Denna smarta lösning är bara ett exempel på hur båten gjorts extra mångsidig. Vidare finns bland annat en stor hydrauliskt höj- och sänkbar badplattform i aktern.

I salongen finns bland annat en stor dinette med pentry och en höj- och sänkbar förarplats. Under däck finns tre kabiner och två badrum, något som är näst intill nödvändigt för att kunna sälja båtar i den här storleken på den internationella marknaden. Babords kabin kan, om köparen vill, i stället användas som pentry.

Galeon 430 Skydeck erbjuds med flera olika framdrivningssystem; Volvo Penta IPS, axel, sterndrive, aquadrive och Axius system.

Tekniska data
Längd: 11,79 m
Bredd: 4,16 m
Djupgående: 0,80 m
Personer: 12
Bränsletank: 2×550 liter
Vattentank: 450 liter
Vikt: 12 ton
Min motorer: 2×220 hk
Max motorer: 2×435 hk
Kategori: B
Info: www.galeon.se