30 juli, 2013

Premiär för Fritidsvagnen

Här är ännu en variant på fordon för det mobila båtlivet. Fritidsvagnen är ett nytt varumärke på den svenska husvagnsmarknaden och konceptet och idén med denna vagn är enkel – Fritidsvagnen skall stötta människors fritid.

Niclas Runberg är tillsammans med sina två bröder Stefan och Thomas grundare till Fritidsvagnen. Niclas har en karriär bakom sig från bilbranschen bla som Försäljningschef och Marknadschef för Volkswagen Sverige. Det senaste året har Niclas jobbat åt SoliferPolar som Vice VD och bla haft ansvar för utvecklingen av de nya 2014 husvagnarna för SoliferPolar som nu lanseras.

– Idag råder en kraftfull hälsotrend i Sverige och evenemang som Vasaloppet, Vätternrundan, O-ringen, Triathlontävlingar, etc växer lavinartat. Samtidigt som intresset för att upptäcka Sverige fortsätter att öka. Dessa företeelser ser vi som en ”perfect match” med Fritidsvagnen, säger Stefan Runberg.

Fritidsvagnen är en liten och komplett vagn som har en totalvikt på 750 kg vilket gör det till en lättdragen vagn samt att alla med ett B-körkort får dra denna vagn oavsett storlek på dragbilen. En annan fördel är att den på grund av sin totalvikt även är skattebefriad.

– Vagnen har också en hög markfrigång och en bredd som gör att den är riktigt smidig när man vill ta sig ut till det där fantastiska fiskestället eller jaktpasset. Tillsammans med den låga vikten och dess kompakta mått så är det inga problem att ensam rangera vagnen till perfekt uppställningsläge, säger Thomas Runberg.

Vagnen finns i tre olika planlösningar N, NT, NTL och i tre yttre design alternativ, Hunter, Action och Sport. Priset börjar från 89.900 kr för en N och är standard utrustad med Truma värme S3002, färskvattentank, diskho, 2-lågigspis, 60-liters kyl med frysfack, tonade rutor. NT modellen är dessutom utrustad med Thetford kassettoalett. Till dessa modeller kan man även välja till ett Stylepaket som innehåller mörkläggnings- och myggnätsgardiner till de öppningsbara fönsterna, alufälgar och draginklädnad för 3.900 kr.

Modellen som man förväntar sig att sälja mest av är Fritidsvagnen NTL som kostar 119.900 kr och har utöver N och NT även följande som standard: mörkläggnings- och myggnätsgardiner, alufälgar, draginklädnad, Truma E2400 värmare samt att planlösningen har en riktigt rymlig sittgrupp och kan bäddas antingen som långbädd eller en dubbelbädd.

Unikt med Fritidsvagnen är att den kommer att säljas utan ett brett återförsäljarnät, men med fri personlig hemleverans över hela Sverige. Detta för att kunna hålla ner priset, säkerställa kvaliteten i säljögonblicket och satsa på extra hög tillgänglighet för Fritidsvagnsägarna efter leveransen.

Med enkelhet beställer man sin vagn via nätet, på telefon, på alla de mässor som vi kommer närvara på över Sverige och självklart på vårt kontor i Mora. Vid hemleveransen så går vi igenom alla funktionerna på vagnen och ser till att den nyblivna Fritidsvagnsägaren har fått en bra introduktion till sin Fritidsvagn.

Unikt med Fritidsvagnen är också dess heltäckande servicenät via samarbete med Mekonomen som har över 500 verkstäder över hela landet.

– Mekonomen lyfter tillgängligheten och kvalitén på servicen till en nivå som andra väletablerade märken på marknaden inte kan mäta sig med, säger Niclas Runberg

Unikt är också den extra trygghet som Fritidsvagnen ger till sina ägare genom Fritidsvagnen Assistans – som är en assistansgaranti som ingår i samtliga vagnar. Denna assistansgaranti sköts av Falck Räddningskår och är rikstäckande. Tex om du får problem med punktering, fastfrusna lås, elektronik, etc så ringer man ett journummer som svarar dygnet runt årets alla dagar och Falck skickar ut en bärgare för att eventuellt kunna åtgärda problemet på plats alternativt bogsera vagnen till närmsta Mekonomen verkstad. Skulle man inte kunna lösa problemet direkt så har ägaren rätt till tex fria hotellövernattningar.

I Finland har vagnen sålts under flera år och 2012 så kunde man konstatera att det var den enskilt mest sålda husvagns modellen under året på finsk marknad.
Svensk premiärvisning blir det på Stora Nolia mässan i Umeå 2-11 augusti.

Info: www.fritidsvagnen.se