31 juli, 2013

Princess 43 gör debut

Engelska Princess Yachts International har redan publicerat information om sin kommande 43-fotare. Den helt nya Princess 43 får sin premiär vid PSP Southampton Boat Show och ersätter därmed Princess 42, som är en av de mest framgångsrika modellerna någonsin från det framgångsrika varvet i Plymouth.

Exteriören är elegant och modern. Skrovet är byggt med lättvikts injiceringsteknik, som har optimerats för att båten ska nå planing så lät och snabbt som möjligt och därmed kunna köras ekonomiskt.

Designen både av de yttre och inre utrymmena i 43:an har gjorts för att öka känslan av rymd och för att göra livet ombord bekvämt. Flybridgen är rejält tilltagen med en matplats stor nog för värdpar och gäster samt solbäddar. Flybridge kan också förses med en wetbar med elektrisk grill samt ytterligare sittmöjligheter.

Dubbla skjutdörrar leder ut till badplattformen, som kan förses med en elektrohydrauliskt höj- och sänkbar lift. Skjutdörrar avgränsar förarplatsen från själva salongen. Princess har hämtat flera idéer för designen från sina större modeller. Den nya 43:an har till exempel stora vindrutor av samma typ som finns på den nya Princess 52. Det skapar både rymd i båten och möjliggör en fin utsikt.

I Princess 43 finns olika lösningar för övernattning med upp till sex sovplatser fördelade på stora kabiner, varav en owner’s cabin och två gästhytter.

Tekniska data:
Längd: 14,5 m
Bredd: 4,25 m
Djupgående: 1,14 m
Vikt: 14,4 ton med två Volvo Penta D6 370
Bränsletank: 1 363 liter
Vattentank: 455 liter
Motorval – Diesel
Volvo D6-370 (2 x 370 hk) Fart: 27–29 knop
Volvo D6-435 (2 x 435 hk) Fart: 30–32 knop
Info: www.princessyachts.com